Motalagalan 2021 är efterlängtad

Den 13:e november gör Motalagalan en efterlängtad comeback. ”Är det någon gång vi ska hylla våra företagare så är det i år. Pandemin har krävt mycket av många”, säger Christina Gyberg, projektledare för galan.

Scen med häftig belysning i lila.

Länge var det oklart om höstens stora fest Motalagalan skulle kunna genomföras, men till slut valde arrangören Tillväxt Motala att smyga i gång planeringen. Knappt en vecka senare aviserade Folkhälsomyndigheten att restriktionerna för evenemang skulle lättas från och med den 29:e september. Då jublades det högt på Tillväxt Motalas kontor.


– Vilken lättnad, äntligen kunde vi med tillförsikt se att årets Motalagala skulle bli av. Det kändes så bra att få sätta i gång på riktigt

Christina Gyberg, projektledare för Motalagalan.

Galan kommer att anpassas efter rådande situation och Christina berättar att det kräver extra insatser när det kommer till planering. Rent ekonomiskt kommer Tillväxt Motala att ta riskerna, ingen kommer behöva betala något innan kvällen är genomförd.

Rekordstort intresse

Nyheten om att årets Motalagala blir av har tagits emot med stor glädje.
– Alla är så positiva och engagerade, allt ifrån sponsorer till prisutdelare. Många har hört av sig bara för att berätta att de ser fram emot galan. Det finns ett uppdämt behov att få en festkväll tillsammans, säger Christina.

Under kvällen delas nio priser ut och i år har det kommit in ett rekordstort antal nomineringar.
– Nomineringen stängdes igår och vi har aldrig fått in så många förslag. Totalt har det kommit in ett 90-tal, berättar Christina.

Nu börjar det stora arbetet för jurygrupperna att gå igenom alla nomineringar. Tre finalister per pris ska utses, ett arbete som ska vara klart i början av oktober.

En viktig symbol för Motalas näringsliv

Porträtt av Christina Gyberg

Motalagalan genomförs för åttonde gången och summerar det gångna året genom att lyfta fram de företag och individer som tar täten och går före.
– Det här är en kväll där vi hyllar alla de som tar ut svängarna lite extra och har modet att pröva ny mark. Motalagalan har blivit en symbol för att vi har lämnat Jantelagen bakom oss och låter de som vågar kasta sig ut, prisas för det, säger Cristina.

Tillväxt Motalas ambition som arrangör och initiativtagare är att leverera en upplevelse av högsta kvalitet. Vätternrundan arena kommer att festpyntas med glamour och glitter.
–  Att förvandla en sporthall till en galaarena kräver en hel del men det är ett arbete jag älskar, säger Christina.

Hon berättar att intresset för biljetterna är stort, så se till att säkra dina biljetter så snabbt som möjligt. Det här är en festkväll du inte vill missa!

Publicerad: 21 september 2021
Senast uppdaterad: 08 november 2021

Hittar du inte vad du söker?