Motalas besöksnäring har fått ny sajt

I dagarna lanserades motalasjostad.se – Motalas nya hemsida för besöksnäringen. Genom att noga ha analyserat målgrupper och deras behov är förhoppningarna att sajten tas emot väl och leder till att många fler upptäcker bygdens fantastiska möjligheter.

Startsida på en hemsida där det står "Motala Östergötlands sjöstad"

Vi hoppas att motalasjostad.se kommer leda till att fler hittar till Motala och får upp ögonen för vad vi har att erbjuda. Jag tror även många kommuninvånare kommer få lite wow-känsla när de får se allt vår vackra bygd har att bjuda på, säger en hoppfull Johanna Sjögren, marknadsansvarig på Tillväxt Motala.

Att lyfta landsbygden, aktörerna inom turismnäringen och stärka positioneringen som Östergötlands sjöstad har genomsyrat arbetet. Stort fokus har även lagts på redaktionella texter. Något man kommer fortsätta med.

Det finns ett stort intresse att läsa om olika verksamheter, om personerna och historien bakom. Det är något vi valde att göra tidigt under pandemin och det var verkligen uppskattat. Det tar vi med oss in i det löpande arbetet som en levande hemsida innebär.

Den största skillnaden är att besöksnäringen nu har fått en helt egen sajt då man frångått den gemensamma startsidan motala.se som nu har tillfallit Motala kommun.

Det fanns många fördelar med en gemensam startsida dock blev förvirringen emellanåt lite väl stor. Man förstod inte när man var inne på näringslivssajten och när man var på kommunens sida. Det kommer bli betydligt tydligare nu. Det ger dessutom möjlighet till tydligare exponering för de olika verksamheterna, säger Johanna.

Även näringslivet har fått en egen hemsida, tillvaxtmotala.se. Här hittar man information rörande etableringar, nyheter samt näringslivsbolagets egen verksamhet.

Det är mer renodlat och lättnavigerat nu, avslutar Johanna

Motalas besöksnäring:
motalasjostad.se

Motalas näringslivssajt:
tillvaxtmotala.se

Motala kommun:
motala.se

Publicerad: 23 juni 2021
Senast uppdaterad: 02 november 2021

Hittar du inte vad du söker?