Motalagalan 2021

Frågetecknen är och har varit många gällande Motalagalans genomförande. Vågar man satsa i dessa ovissa tider? En skenande smittspridning och ett samhällsansvar vs ett välbehövligt ljus i mörkret och hyllning till de företag som faktiskt lyckats under detta pandemiår.

Ett tjugotal festklädda leende människor med statyetter i händerna

I dagarna fattade arrangören Tillväxt Motala ändå beslutet att köra i gång nästa fas i arbetet med Motalagalan, biljettförsäljning och nomineringsarbete.

För att inga risker ska belasta företagen kommer fakturering av biljetterna ske först efter genomförd gala. Eventuella risker ligger därmed helt på Tillväxt Motala, säger Tillväxt Motalas Christina Gyberg, projektledare för Motalagalan.

Att Motalagalan ska kunna arrangeras som planerat den trettonde november är beroende av att restriktionerna gällande inomhusarrangemang med sittplatser höjs från dagens 300.

– Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlsson har meddelat att det inte är omöjligt att det kommer besked om detta senare i september då sjukvården inte är så hårt belasta, säger Christina hoppullt.

Om restriktionerna kvarstår lovar arrangören att pristagarna kommer att hyllas ändå, dock i ett annat format.

– Idag är det viktigare än någonsin att vi får möjlighet att lyfta fram och ära goda exempel inom olika områden och branscher, avslutar Christina.

Så förhoppningsvis blir det glitter och glamour i Vätternrundan arena då Motalagalan arrangeras för åttonde gången. Under kvällen kommer nio priser att delas ut i olika kategorier.

Läs mer om Motalagalan här>>

Johanna Sjögren

Älskar att skriva om Motala och dess landsbygd, men även lokala företagshistorier. Det finns många intressanta personligheter i vår vackra kommun.

Publicerad: 31 augusti 2021
Senast uppdaterad: 08 november 2021

Hittar du inte vad du söker?