Nicklas Helander blir ny vd för Tillväxt Motala

Tillväxt Motala AB har utsett en ny vd. Det blir Nicklas Helander, idag skol- och verksamhetschef på Motala kommun, som tillträder tjänsten och ersätter Magnus Lindberg i mitten av december.

Nicklas Helander, ny vd för Tillväxt Motala, fotograferad framför Strömbron.

– Vi är glada över att kunna anställa Nicklas Helander, som med sitt stora hjärta för Motala, bakgrund och kompetens kommer att tillföra mycket till vår verksamhet. Fokus kommer att ligga på att fortsätta utveckla och förfina de ansvarsområden och processer som bolaget redan har, men även på att bryta ny mark för att skapa hållbar tillväxt. Stadsutveckling och kompetensförsörjning kommer att stå högt på dagordningen i tät samverkan med företagen och Motala kommun, säger Roger Altsäter, styrelseordförande i Tillväxt Motala AB.

Tillsammans med medarbetarna blir den nya vd:n en viktig bricka i bolagets och Motalas utvecklingsresa.

– Jag tror mycket på Motalas möjligheter och vi kan se att Motala, som genomgått en stor förändringsresa, nu är redo att ta sats mot nästa nivå, säger Nicklas Helander. Jag ser fram emot att tillsammans med personalen, Motalaföretagen och kommunen utveckla bolagets ansvarsområden som leder till ett stärkt näringsliv med god tillväxt.

Nicklas Helander har tidigare drivit upp flera egna bolag från idé till aktiebolag. Hans långa erfarenhet från vuxenutbildning kommer att bli extra viktigt för framtiden för att skapa en kompetensförsörjningskedja för lokala företag.

Tillväxt Motala AB är näringslivsbolaget som ägs av Tillväxt Motala ekonomisk förening, som har över 350 medlemsföretag och representerar cirka 10 000 av Motalas 15 000 arbetstillfällen. Bolaget företräder medlemsföretagen och arbetar även på uppdrag av Motala kommun med besöksnäring, handel och stadsutveckling, näringslivsutveckling, etablering och platsmarknadsföring.

Ytterligare upplysningar lämnas av Roger Altsäter, tel. 070-865 23 02 och Nicklas Helander, tel. 0141-22 59 61

Publicerad: 26 oktober 2023
Senast uppdaterad: 26 oktober 2023

Hittar du inte vad du söker?