Nominerade i Motalagalan 2019

Den 9 november 2019 går, för sjunde året i rad, Motalagalan av stapeln. En fantastisk helkväll bestående av trerätters middag, prisutdelningar och fantastisk underhållning. Det är helt enkelt årets stora fest för att fira allt bra som händer i Motala. Nu står det klar vilka som nominerats i samtliga kategorier.

Scen med häftig belysning i lila.

Årets Hållbarhetspris 2019

Prisutdelare Svensk Plaståtervinning AB
Priset ska lyfta fram ett företag, en organisation eller person som på ett innovativt sätt arbetar för hållbarhet. Att minska klimatavtrycket är viktigare än någonsin och utmärkelsen uppmärksammar värdet av det arbete som görs lokalt. Det kan vara såväl små som stora insatser.

Nominerade
Städarna i Motala
Skedevi Gård
Emanuelssons Transport

Årets innovation 2019

Prisutdelare Motala kommun
Priset delas ut till en person, grupp, företag eller organisation i Motala kommun som under året gjort något som förbättrat kvaliteten , ökat effektiviteten , bidragit till en hållbar utveckling eller gjort arbetet enklare. Kort sagt gjort något som är till nytta för de som bor och verkar i Motala. Det kan exempelvis vara en innovativ lösning på ett arbetssätt, en ny metod, tjänst eller produkt, nya former för samverkan och dialog eller andra innovativa lösningar på ett problem.

Nominerade
Världens mammor, Sira Jokinen Lisse
DigidelCenter, Motala bibliotek
Locus-Home, Smoofit AB

Årets idrottsprestation 2019

Prisutdelare Vätternrundan
Årets idrottsprestation tilldelas den/de som har utvecklats positivt i sin idrott under året och lyckats nå resultat högt över förväntan. Det kan vara prestationer på alla nivåer, allt från klubbnivå upp till elitsammanhang. Det är den starka drivkraften som är avgörande!

Nominerade
IFK Motala Bandy
Dribbla United
Johanna Eriksson

Årets Turismpris 2019

Prisutdelare AB Göta Kanal
Priset delas ut till den turismaktör som genom hållbara och föredömliga insatser i sin verksamhet har bidragit till att göra Motala mer attraktivt för besökare. Syftet med priset är att uppmärksamma såväl nyskapande som långvarigt, framgångsrikt arbete och samverkan med andra aktörer på besöksmålet.

Nominerade
Blomsterglädje
Svecia Travels
Motala Kanaltrafik AB M/S Kung Sverker

Årets Handelspris 2019

Prisutdelare Bostadsstiftelsen Platen, Mannersons Fastighets AB och Lövgrens Fastigheter AB
Vinnaren av Motalas handelspris är ett företag eller en person som är en stark ambassadör för handeln i Motala. Personlig service och trevligt bemötande är utmärkande. Det kan också vara en person eller företag som arbetar för att utveckla branschen genom stärkt samverkan. Priset syftar till att lyfta fram individer eller företag i Motala som är goda föredömen i sitt sätt att arbeta kreativt med sitt koncept inom handelsbranschen. Personen eller företaget ska bidra till att stärka bilden av Motala som en attraktiv handelsplats.

Nominerade
Blomsterglädje Motala
Emma Filipsson, Dream Designs i Motala AB
Stadium Outlet

Årets Marknadsförare 2019

Prisutdelare Tillväxt Motala
Priset delas ut till det företag, organisation, förening eller den person i Motala som varit bäst på att marknadsföra sig under året. Priset uppmärksammar ett framgångsrikt marknadsföringsarbete. En liten eller stor kreativ insats som lett till framträdande marknadsföring.

Nominerade
Erikshjälpen Motala
Städarna i Motala
Motala Padelcenter

Årets ledare 2019

Prisutdelare Skill, OnePartnerGroup och Unik Resurs
Priset går till en person med en ledande position i ett företag eller en verksamhet i Motala kommun.  Ledarskapet ska ha resulterat i en tydlig positiv förändring inom organisationen. Ledaren ska ha en god förmåga att se potential och utveckla sina medarbetares bästa sidor. Vidare ska ledaren med prestigelöshet ha lyft medarbetarna i sina roller och utmanat dem att våga lita på sin förmåga. Ledaren ska besitta förmågan att skapa förtroende, samt ha kompetensen att anpassa sig till olika individer och situationer. Det är meriterande om det kan uppvisas att ledaren har vänt en trend på ett mätbart sätt.Nominerade
Mikael Englöf, DaloLindéns ABCarina Eriksson, McDonaldsFilip Printzell, Städarna i Motala

Årets förebild 2019

Prisutdelare MVT
Priset ska lyfta fram personer som med sitt engagemang bidrar till ett mer attraktivt Motala. Det kan handla om att sätta Motala på kartan eller att göra något specifikt för de boende i kommunen.  Priset ska lyfta fram personer som med sitt engagemang bidrar till ett mer attraktivt Motala. Det kan handla om att sätta Motala på kartan eller att göra något specifikt för de boende i kommunen.

Nominerade
Sira Jokinen Lisse, Världens mammor
Pär Beckne, klubbchef IFK Motala bandy
Therese Lundqvist, Julänglar

Publicerad: 18 oktober 2019
Senast uppdaterad: 25 januari 2023

Hittar du inte vad du söker?