Ökat intresse för flexibla kontorsytor

Att finna den perfekta lokalen som möter alla ens behov, som dessutom har ett överkomligt pris, ja – det kan kännas omöjligt. Svaret på problemet kallas Coffice – ett coworkingspace i centrala Motala, med generösa öppettider, öppna ytor och tillgång till såväl samtals- som mötesrum.

IMG_1865

Ja, på Coffice får du såklart också de fina bitarna som gott kaffe, fritt wi-fi och trevliga ”kollegor”. Jämfört med att hyra ett traditionellt kontor med samma läge och standard så bli kostnaderna också garanterat lägre.

För vem vill egentligen tänka på sophämtning, skyltning och krångliga IT-system, när man istället kan lägga den tiden på att faktiskt arbeta?

En ny syn på coworkingspaces

För bara ett par år sedan var det få som kände till termen coworking space. Idag används begreppet bredare, och kan innebära allt från en mer traditionell kontorshotellsverksamhet till bohemiska lösningar där man använder en ledig plats för dagen i en yta som delas med främlingar. Synen på coworkingspaces har förändrats med åren. Från att ofta varit alternativet för unga start-ups möts nu alla typer av verksamheter för den smartare kontorslösningen.

Men, vad är det som får människor att trivas så bra med denna arbetsplats? Svaret är: flexibilitet. Vi blir allt fler som arbetar på flera orter, som pendlar och kan välja var vi vill jobba för dagen, eller som arbetar för en starkare lokal förankring stad för stad. Då blir Coffice ett naturligt alternativ.

Sofie ger Input Interiör lokal förankring

Sofie har arbetat för Input Interiör i Linköping i sex år. Sedan några månader tillbaka finns hon på Coffice i Motala. I samband med att Sofie skulle komma tillbaka efter en föräldraledighet så började man planera för en satsning och förstärka förankringen till Motala. 

– Vi har en hel del kunder i Motala och i kombination med att företaget växer i hela Norden och att målsättningen alltid har varit att ha en stark lokal närvaro passar det här perfekt i tiden, berättar Sofie.

Sofie berättar att det för Input interiör alltid har varit viktigt att deras kunder får en personlig kontakt – för först då kan behov synliggöras och skräddarsydda lösningar skapas.

– Det är det naturliga nätverket man vill åt. Att få daglig kontakt med företagare, både för det sociala men också för att kunna synliggöra mina kunders verkliga behov. Först då kan jag leverera den allra bästa lösningen, fortsätter Sofie.

Motalas mest flexibla arbetsplats

Motala Företagscenter med Coffice är den flexibla arbetsplatsen som kontinuerligt fylls med sporadiska hyresgäster. Här kan företag i olika faser, från företag som är i startgroparna till väletablerade bolag utvecklas tillsammans. Distansarbetare, säljare, studenter – ja, alla som ser nyttan i att ha en arbetsplats att gå till, och som kanske saknar det sociala utbytet kollegor kan ge. Här hyr man plats för en dag, vecka, månad eller ännu längre till ett mycket förmånligt pris.

Förutom fritt wi-fi och gott kaffe, finns även mycket samlad kompetens i byggnaden. I direkt anslutning hittar man företagsstöd i form av NyföretagarCentrum, Företagarna Motala & Vadstena, Linköpings universitet samt näringslivsbolaget Tillväxt Motala. Dessutom finns även samarbete med Coompanion, Almi och Business Sweden.

Publicerad: 21 augusti 2019
Senast uppdaterad: 25 januari 2023

Hittar du inte vad du söker?