Östergötlands Byggbranschdag 2019 bättre än någonsin

Den 19:e september genomfördes Östergötlands Byggbranschdag; ett årligen återkommande event med syfte att attrahera investeringar till vår del av regionen. För att skapa ytterligare värde för deltagarna anordnades en minimässa för byggbranschrelaterade företag och organisationer. Minimässan var ett nytt och positivt inslag för såväl föreläsare som gäster.

Serneke_Johan_Wester

Östergötlands Byggbranschdag bjöd i år på ett alldeles extra fullspäckat program med förstklassiga talare och presentatör. Motala- och Vadstena kommun presenterade de nya projektkatalogerna medan Lalandia och Serneke pratade om varför de önskar att etablera sig i Motala.

Något som togs väl emot av publiken som bestod av stolta Motalabor och aktörer i branschen.

Johan Wester höll ihop dagen på sitt vanliga professionella, utmanande och humoristiska sätt. Kontra föregående år dubblade Östergötlands Byggbranschdag i år antal besökare, när hela 160 personer besökte dagen. Siffror som vittnar om det stora intresse det finns för vår region.

En mötesplats för att diskutera Motalas spännande framtid

– Jag tycker att årets upplaga av Östergötlands Byggbranschdag var fantastisk. Att ha så tunga gäster som talare i Motala gör att man ibland får nypa sig i armen. Det är oerhört roligt att höra att de är intresserade av att vara en del av resan att vidareutveckla Motala det gör oss riktigt stolta. Att höra sorlet både under själva minimässan men även i pausen är riktigt härligt och precis vad vi vill uppnå – att vi möts och diskuterar Motalas spännande framtid, säger Fredrik Bagge, projektledare för eventet.

En utvärdering av dagen visar på att samtliga deltagare tycker att dagen var bra, eller mycket bra, och hela 92% tycker att också programmet var bra eller mycket bra.

– I år valde vi att lägga Byggbranschdagen i nya lokaler, i Folkets hus, vilket alltid är lite nervöst då vi vill att allt ska klaffa till 100%. Vi har fått väldigt god stöttning av personalen på Folkets hus och vi tar med oss erfarenheterna till nästa år för att kunna spänna bågen ytterligare lite till, fortsätter Fredrik.

Mats Nyström, Serneke, gästade som talare på Östergötlands Byggbranschdag 2019.
Mats Nyström, Serneke, gästade som talare på Östergötlands Byggbranschdag 2019.

Mats Nyström, en av talarna under dagen, från Serneke, talade under dagen om vad den undertecknade avsiktsförklaringen innebär och uttryckte sig så här efter det uppskattade föredraget:

– Serneke deltar på Östergötlands Byggbranschdag då vi är en del av utvecklingen av området Gamla Motala Verkstad. Vi ser fram emot att få göra Motala till en än mer attraktiv stad genom den nya stadsdelen.

Tillväxt Motala AB, arrangör för dagen, är nöjda med årets upplaga och ser fram emot planeringen av nästa års upplaga av Östergötlands Byggbranschdag – som snart drar igång.

Publicerad: 09 oktober 2019
Senast uppdaterad: 25 januari 2023

Hittar du inte vad du söker?