Rekordsiffror för Motala Expo 2019

En vecka har gått sedan företagsmässan Motala Expo genomfördes för tolfte året. 2019 års upplaga blev också den största någonsin. Totalt besöktes mässan av närmare 7 000 personer och en utvärdering med utställarna visar att årets mässa gav rekordeffekt för utställarna i rena affärer.

motalaexpo2019

Affärer för miljoner, besöksrekord och stor nöjdhet bland utställarna kan nu summeras en vecka efter mässans avslut. Det tidigare besöksrekordet på 6 700 personer noterades under mässans 10-årsjubileum 2017. Det slogs nu med över 250 personer. En starkt bidragande orsak var årets gäst, Sveriges riksdags talman Andreas Norlén, som lockade storpublik till scenen.

– Det var riktigt maxat i hallen när Andreas gästade. Han gjorde ett stålande framträdande och var själv väldigt glad över den stora uppslutningen, berättar Maggan Hagman, projektledare Tillväxt Motala AB.

Vid utvärdering med mässans utställare blev det tydligt att mässan levererar stor nytta. Nära på 80% uppger att Motala Expo gett företaget konkret affärsnytta. Nästan 60% vittnar om att de tecknat ordrar eller sålt under mässdagarna. 40% uppger att värdet på affärerna landar på mellan 10 000-100 000 kronor.

– Det är otroligt glädjande och väldigt viktigt för oss att se den nyttan som mässan ger Motalas företag. Det är precis det här Motala Expo syftar till, att vara en mötesplats för affärer, summerar Magnus Lindberg, vd Tillväxt Motalas.

Under mässan korades flertalet vinnare. Årets företagare blev entreprenör Caroline William på Motala Djurklinik och som Årets Motalaföretag korades 100-årsjubilerande Motala Båtvarv.


Östergötlands största företagsmässa

Motala Expo är årets viktigaste mötesplats för Motalas näringsliv. Den 12:e upplagan blev succé och numer kan Motala Expo stolt titulera sig Östergötlands största företagsmässa!

För att skapa både tillväxt och ett företagsklimat i världsklass krävs bra förutsättningar att nätverka, och lika viktigt är det att då visa upp sig för allmänheten. Dessa möten bygger stolthet och skapar goda ambassadörer för det företagsamma Motala. Mässans första dag nätverkande mellan företagare för att under lördagen öppna upp sina dörrar för allmänheten. Mötesplatsen ger invånare en chans att träffa vårt samlade näringsliv, upptäcka nya karriärsmöjligheter och få en uppdaterad bild av de lokala företagen.

Vi ses 2020!

Publicerad: 22 mars 2019
Senast uppdaterad: 24 januari 2023

Hittar du inte vad du söker?