Så ser Fastators vision ut för Gallerian

Tidigare i år köpte Fastator tre av fyra byggnader kring Stora torget. I vår drar det stora arbetet igång med att bygga bostäder på Gallerians parkeringsdäck. Hör Fastators vd Knut Pousette berätta mer i vår videointervju.

Fasad-Huvudentré-2146x1516

Point Properties innehar idag 17 centrumfastigheter i 13 kommuner där Motalaprojektet har kommit längst och ses som ett pilotprojekt. Aktören fokuserar på att återskapa levande och attraktiva stadskärnor runt om i Sveriges små- och mellanstora städer. Genom att utveckla fastigheterna med bostäder, handel och samhällsservice tar de ett helhetsgrepp som är unikt inom fastighetsvärlden.

– Point Properties har visat att det går att tillföra nya bostäder i Sverige och samtidigt leverera på både ekologisk ekonomisk och social hållbarhet. När Point bygger lägenheter på befintliga takytor i citykärnan skapas nytt liv i många av Sveriges mindre städer, säger Knut Pousette, VD för Fastator.

Intervju med Fastators vd Knut Pousette.

På 60-talet revs hela kvarter för att ge plats åt stora varhuskolosser. Det är nu dessa fastigheter Fastator/Point har siktat in sig på. Att förtäta och bygga på redan bebyggd mark istället för att exploatera odlingsbar mark. Detta ligger förstås helt rätt i tiden och är ett ypperligt exempel på hållbar utveckling.

– Det har varit väldigt högt tryck på lägenheterna i Motala. Mellan 400 och 500 personer har anmält intresse. Därför har vi tittat på om vi kan utöka. Från början var det 100 lägenheter, men nu är vi uppe i 138 stycken, berättar fastighetsägaren Point Properties vd Magnus Åkesson i en intervju med MVT.

Det återstår en detalj i bygglovet att klara ut med kommunen, men annars är allt förberett. I vår ska det börjas bygga lägenheter på Gallerians tak. Här kan du läsa mer om lägenheter i kvarter Plåtslagaren >> Om kvarteret

En visionär film som tar avstamp i Motala

Se Fastators och Point Properties film “Jordens affärsidé”.

Om Fastator
Fastator grundades 2011 av entreprenörerna Joachim Kuylenstierna och Mats Lundberg. I dag finns man via sina bolag bland annat i Trelleborg och Bollnäs. De är ett investmentbolag som specialiserat sig på fastighetssektorn. Fastators affärsidé är att starta och investera i fastighetsrelaterade bolag där de genom aktivt ägarskap bidrar till en långsiktig värdeutveckling. 

Om Point Properties
Innehavsbolaget Point Properties är ett helägt bolag till Fastator. Det är ett fastighetsbolag som återskapar levande och attraktiva stadskärnor i Sveriges små och mellanstora städer. Point förvärvar och förädlar före detta Konsum- och EPA-varuhus i betong, bygger bostäder på taken och tar ett helhetsgrepp kring handel, samhällsservice och boende som kommer hela orten tillgodo.

Publicerad: 02 december 2021
Senast uppdaterad: 03 december 2021

Hittar du inte vad du söker?