Serneke presenterade sin vision om Gamla Motala verkstads framtid

I fredags arrangerade Motala kommun, Tillväxt Motala och Serneke ett dialogmöte där företag och föreningar fick chansen att lyssna och ställa frågor till Sernekes vd Ola Serneke om Gamla Motala verkstads framtid.

Gamla Motala verkstad

Inbjudan till mötet gick ut brett via nyhetsbrev och webb och nära ett hundratal deltagare lyssnade till vd Ola Sernekes dragning som han höll tillsammans med Linda Svedborg, förvaltnings- och verksamhetschef.

Under mötet fick deltagarna veta mer om Sernekes vision när det kommer till området Gamla Motala verkstad och många bra frågor ställdes under den avslutande frågestunden.

Bland annat fick deltagarna veta att området kommer husera cirka 200 hyres- och bostadsrätter när allt står klart och att Serneke noggrant har förberett saneringsarbetet när det kommer till Lokverkstan.

Så ska Gamla Motala verkstad utvecklas

Serneke Invest AB fick under 2021 grönt ljud av kommunfullmäktige i Motala kommun att köpa den bebyggda delen av fastigheten Motala Verkstad 1 i området Gamla Motala verkstad.

Lokverkstan är första steget i områdets utveckling och Serneke har tagit de första stegen mot att påbörjat renoveringen av byggnaden. Planen är att möjliggöra evenemang redan i sommar.

Publicerad: 17 januari 2022
Senast uppdaterad: 18 januari 2022

Hittar du inte vad du söker?