Sjöstadsmorgon hos uppmärksammad entreprenör

Det bjöds in till en morgon med fokus på företagande, entreprenörskap – och gulliga husdjur. Sjöstadsmorgon gästade på fredagen Caroline William, nyligen prisad av Företagarna i Motala och Vadstena, som Årets företagare på Motala Expo.

IMG_4894

April månads Sjöstadsmorgon gav sina besökare chansen att lära känna Årets Företagare, Caroline William, lite extra. Entreprenören bjöd på en ärlig berättelse om sin företagsresa från veterinärstudent till ägare av Motala Djurklinik. En resa som gick fortare än hon någonsin kunnat ana, och en hade en väg som visade sig vara lite mer krokig än väntat.

Men, historien har en lite mer lycklig fortsättning än start – för idag har Carolines verksamhet både växt, och blomstrat. Sedan tidpunkten för överlämning av verksamheten har Caroline med personal tredubblat såväl personalstyrka som omsättning.

Konsten att vända motgång till framgång

Caroline kan nu också titulera sig som uppmärksammad entreprenör. Tidningen ”Företagaren” listade 2018 Caroline och hennes verksamhet som en av Sveriges mest lovande företagsidéer från unga entreprenörer.

Hon utsågs i november 2018 till Årets Nyföretagare i Västra Östergötland och har dessutom uppmärksammats i Dagens Industri. För bara veckor var hon en av de inbjudna till den årliga Entreprenörskapsdagen i regi av Prins Daniels Fellowship.

Pristagare av den ärofyllda titeln Årets företagare

Priset Årets företagare delas årligen ut på Motala Expo av Företagarna i Motala och Vadstena. Ett pris som kommit att bli mycket ärofyllt och som lockar stor publik vid tillfället för överlämnandet av statyetten. Så blev det även detta år, när Caroline korades till vinnare. Caroline korades med motivering:

Årets företagare är en entreprenör som redan under slutet av sin studietid för fyra år sedan fick möjlighet att förverkliga sin dröm om ett eget företag. Årets företagare i Motala är ett fantastiskt föredöme för företagare och ett bevis på att tron på sig själv och viljan att lyckas med det man brinner för går att genomföra.

Caroline William Sjöstadsmorgon april 2019 hos Motala DjurklinikChristina Gyberg – Företagarna i Motala och Vadstena

#4av5jobb

Under morgonen fanns Företagarna i Motala och Vadstena på plats för att berätta mer om det viktiga arbetet som organisationen gör. Företagarna arbetar för att skapa bättre förutsättningar för att starta, driva, utveckla och äga företag i Sverige. Företagarna drivs av att utveckla Sverige till att även i framtiden vara ett av de bästa platserna att leva, verka och bo på.

På morgonens Sjöstadsmorgon fanns Christina Gyberg på plats för att berätta om vikten av företagsamhet hos de små- och medelstora företagarna.
– Företagarna glädjs med alla företagares framgångar, stora som små, men framförallt glädjs vi åt att hela samhället tjänar på de arbetstillfällen som skapas, hur företagen bidrar till vår välfärd och bygger vår framtid.

Vidare berättade Christina att det är lätt att tro att majoriteten av alla jobb finns hos de stora multinationella företagen – men att det inte kan vara mer fel. Faktum är att fyra av fem arbetstillfällen skapas i företag med färre än 50 anställda.
– Det är oerhört viktigt att näringslivsfrågor prioriteras. Varje arbetstillfälle ger skatteintäkter som i sin tur borgar för hög livskvalitet.

I Företagarnas rapport Välfärdsskaparna 2019 konstateras att sedan 1990 har det skapats 1657 jobb i småföretagen i Motala kommun, och att Företagarna tillsammans med alla anställda i småföretagen står för 29% av kommunens skatteintäkter – vilket motsvarar 520 miljoner kronor.

Morgonen bjöd, som alltid under Sjöstadsmorgon, också på god frukost och gott om mingeltid för nya relationer och affärer. Den här gången i spännande veterinärmiljö!

Publicerad: 26 april 2019
Senast uppdaterad: 24 januari 2023

Hittar du inte vad du söker?