Sjöstadsmorgon med inspiration från Blomsterglädje

Temat för april månads Sjöstadsmorgon blev ren och skär blomsterglädje! Morgonen arrangerades hos Årets företagare i Motala Michael ”Lillen” Lindell och Kicki Bergström Lindells som driver den omåttligt populära handelsträdgården Blomsterglädje i södra Fredberga.

Sjöstadsmorgon på Blomsterglädje

Strax över 50 personer var på plats under morgonen och fick njuta av Blomsterglädjeas klassiska räkmacka som serverades i cafédelen medans Lillen och Kicki delade med sig av sitt företags utveckling genom åren.

– Vi hade från början tänkt att göra en småskalig satsning, men kunderna strömmade till och sedan dess har vi fortsatt framåt och på åtta år har vi gått från 2 till 34 anställda, berättar Lillen.

Numera är Blomsterglädje inte bara en blomsterhandel, utan även en besöksdestination som lockar besökare från hela Östergötland. En del i det vinnande konceptet är cafédelen som är ett tacksamt utflyktsmål för både två- och fyrbenta besökare.

– En del av kunderna åker långväga ifrån bara för att de får ta med sina djur hit”, berättar Lillen.

Bukettbinderi inför en fascinerad publik

Presentationen övergick därefter till en trevlig frågestund med många skratt. Deltagarna fick även en uppvisning i den ädla konsten i att arrangera- och binda blomsterbuketter. Tre färg- och formstarka buketter skapades framför publikens ögon och lottades därefter ut till lika många nöjda deltagare.

Tack till alla som kom och lyssnade för denna gång och en applåd till Kicki och Lillen för ett fantastisk Sjöstadsmorgon! Nästa Sjöstadsmorgon arrangeras 26 maj, då är på Brunneby Musteri. En inbjudan skickas ut i god tid på via e-post, så håll utkik.

Publicerad: 01 maj 2023
Senast uppdaterad: 01 maj 2023

Hittar du inte vad du söker?