SkandiaMäklarna firar fem år i Motala

Bostadsmarknaden i Motala har haft en sagolik utveckling de senaste åren, något som SkandiaMäklarna är glada för. I dagarna firar man femårsjubileum och ser nu fram emot att växa ännu mer.

Två kvinnor flankerar en man, alla välklädda som ler in i kameran.

Trots att kriserna avlöser varandra just nu så går bostadsmarknaden i Motala som på räls. Alla objekt som kommer ut på marknaden säljs. Varken pandemi eller ett försämrat säkerhetsläge i Europa verka påverka affärerna för våra lokala mäklare.
– Marknaden var bra redan före covid-19, men efterfrågan ökade ännu mer under pandemin. Folk ville flytta från storstäderna, man hittade andra värden i livet när man tvingades att isolera sig i sina bostäder och arbeta hemifrån säger Pierre Norén, mäklare på SkandiaMäklarna.

Pierre påtalar dock att det infann sig en kort period av oro precis i början av pandemin men det lade sig väldigt snabbt.

Motala med sitt sjönära läge och goda kommunikationsmöjligheter blev ännu hetare. Vi har många spekulanter från intilliggande större städer som har sett vilka fantastiska miljöer vi har att erbjuda i Motala.

Pierre Norén, SkandiaMäklarna

Drömvillan i Motala

Det var något som även lockade Pierre till Motala när han 2006 flyttade till sitt drömhus i Varamon med sambo Johanna, bördig från Motala. Själv är han från Katrineholm och kom tidigt in i bankvärlden, han jobbade bland annat som värdepappersmäklare. En börskrasch senare ändrade karriären riktning till att istället låna ut pengar till nyproducerade villor i Norrköping.

– Jag var med kunden under hela byggprocessen och det var nog då mitt mäklarintresse vaknade till. Det är så häftigt att få vara med när drömmar införlivas. Ett bostadsköp är ju, för de allra flesta, den största investeringen man gör i livet.

Pierre, Jenny och Karin – trion på Motalakontoret

Härlig stämning på Motalakontoret

Våren 2017 öppnade SkandiaMäklarna sitt kontor i Motala i samband med att den karaktäristiska byggnaden på Drottninggatan blev färdigställd. Jenny Lindhagen är mäklaren som var med från början och byggde upp verksamheten. Karin Norin, mäklarassistent som delar sin tjänst mellan Motala och Mjölbykontoren, började några år senare.

Tillsammans med Pierre är trion nu ett riktigt sammansvetsat gäng, alltid på språng men med ett leende på läpparna. Den goda stämningen känner man av direkt när man kliver in i det smakfullt inredda kontoret där objekten exponeras på upplysta skärmar. Man räknar med att marknaden ska vara fortsatt het i Motala och att man ska bli fler mäklare på Motalakontoret.

Vi är ju en av kuggarna i maskineriet för att uppfylla målet att Motala kommun ska vara 50 000 invånare 2040, säger Pierre.

En välklädd man sitter på en stol framför en grå vägg där det står SkandiaMäklarna i vitt
Pierre Norén på SkandiaMäklarna

Steget till mäklare

Pierre trivdes bra i bankvärlden men mäklardrömmarna blev allt intensivare så han tog kontakt med Henrik Arkelskog, ägare till SkandiaMäklarna i Motala, Mjölby och Linköping som gillade idén. Utbildningen påbörjades i mars 2020, precis samtidigt som covid-19 gjorde storstilad entré.

Man ställde snabbt om till digitala föreläsningar, något som faktiskt underlättade för Pierre som arbetade kvar på banken samtidigt som han utbildade sig.
– Jag blev registrerad mäklare i september 2021 och kommer aldrig glömma den speciella känslan som infann sig när jag sålde mitt första objekt säger Pierre och ler stort.

Den vackra byggnaden som huserar SkandiaMäklarnas Motalakontor

Förutom att förmedla bostäder och fritidshus består en mäklares vardag till stor del av ett proaktivt arbete för att etablera kontakt med framtida köpare och säljare.
– Som ny mäklare är det viktigt att visa att man finns, så jag ringer många kalla samtal. Vi erbjuder värderingar och etablerar på så vis en relation som förhoppningsvis gör att man väljer oss den dagen man vill sälja sin bostad.

Tips till dig som funderar på att sälja

Att ett sjönära läge är hett eftertraktat är ingen nyhet men vad är det köparna efterfrågar just nu?

Nu är den absolut vanligaste frågan om det finns laddstolpe. För några år sedan var det fiber men det tar man för givet nu. Även pool är eftertraktat, svarar Pierre.

Flyttstyling har inte varit så vanligt i Motala men det kommer mer och mer. Annars är det bra att förbereda sin visning genom att tänka ”less is more” för att bostaden ska upplevas så luftig som möjligt.
– Det går mycket snabbare att sälja en bostad som är i ordning, tipsar Pierre.

Johanna Sjögren

Älskar att skriva om Motala och dess landsbygd, men även lokala företagshistorier. Det finns många intressanta personligheter i vår vackra kommun.

Publicerad: 18 mars 2022
Senast uppdaterad: 24 mars 2022

Hittar du inte vad du söker?