Star for Life kommer till Motala med hoppfull musikgala

Den 24 oktober sjunger 500 ungdomar från Motala i en musikgala där tolerans, kärlek och hopp står i fokus. Det är Star for Life in Concert som kommer till Motala sporthall med musiker och artister från både Sydafrika och Sverige som tillsammans genomför en färgsprakande konsert utöver det vanliga.

Man och kvinna med mikrofoner sjunger. I bakgrunden ses en stor kör.

Star for Life in Concert är en storslagen konsert där ungdomar från Motala sjunger tillsammans med artisterna Triple & Touch, Thandiwe Mbobo och sydafrikanska ungdomar i kören Star Choir South Africa. Konserten arrangeras till förmån för Star for Lifes arbete i södra Afrika.

Gästartist är den folkkära sångerskan och låtskrivaren Sonja Aldén, som under många år har trollbundit publiken med sin sång och musik.

– Vi ser verkligen fram emot att komma till Motala. Jag vet att vår dag tillsammans med skoleleverna kommer att ge många nya möten, musikupplevelser och en hel del framtidstro, både hos dem som är med och sjunger, men även för dem som kommer och lyssnar på konserten, säger Ken Wennerholm i Triple & Touch. Han är tillsammans med Göran Rudbo konstnärliga ledare för konserten och musikambassadörer hos Star for Life.

Under de senaste åren har 60 000 ungdomar i Sverige medverkat i denna konsertform, som idag fungerar som en unik mötesplats för ungdomar från olika kulturer. Turnén är en del av Star for Lifes arbete för att stärka ungdomars självkänsla. Detta unika utbildningsprogram startade i Sydafrika och Namibia redan 2005 och syftet är att hjälpa ungdomar att identifiera sina mål och drömmar och att själva ta ansvar för att försöka förverkliga dem.

– Även om det finns många skillnader mellan skolungdomars förutsättningar i Sverige och Sydafrika så finns det även likheter. Det är oerhört viktigt att ge ungdomar hopp och framtidstro, förklarar Thandiwe Mbobo, som arbetar som musikcoach för Star for Life, både i Sydafrika och i Sverige.

Om Star for Life

Star for Life är en icke vinstdrivande organisation som grundades 2005 och arbetar med utbildning för att stärka ungdomars självkänsla, hjälpa dem leva ett liv fritt från aids och visa dem att de kan påverka sin egen framtid. Skolprogrammet finns nu i mer än ett hundra skolor i södra Afrika.

Star for Lifes arbete utgår ifrån FN:s konvention om barns rättigheter samt FN:s milleniemål, som ytterst syftar till att skapa hållbara och rättvisa samhällen.

Star for Life är en insamlingsstiftelse med 90-konto och är politiskt och religiöst oberoende. Sedan starten har 300 000 elever fått motivationshöjande träning och hälsoutbildning genom Star for Lifes arbete i Sydafrika och Namibia.

Publicerad: 21 oktober 2019
Senast uppdaterad: 25 januari 2023

Hittar du inte vad du söker?