Tillväxt Motala AB söker ny vd

Tillväxt Motala AB:s vd Magnus Lindberg har valt att gå vidare i karriären. Därför söker bolaget nu en ny vd, som tillsammans med sina medarbetare blir en viktig del i företagens och Motalas utvecklingsresa.

magnus2

Efter nästan fem år som vd för Motalas näringslivsbolag Tillväxt Motala AB har Magnus Lindberg nu valt att gå vidare i karriären. Han går till en roll som affärsutvecklare inom Wilzéns, där han kommer att leda och utveckla nya affärsområden inom Wilzéns byggkoncern. Det gör att det nu finns en spännande, utvecklande tjänst att söka.
– För mig har det varit fem riktigt bra år. Det har varit roligt och stimulerande att bidra till att skapa en bättre framtid för företagen och hela Motala. Det är verkligen något speciellt med att skapa långsiktiga värden för företag, Motalabor och besökare, säger Magnus Lindberg.

Tillsammans med medarbetarna blir den nya vd:n en viktig bricka i företagens och Motalas utvecklingsresa.
– Motala står inför en spännande resa. Tillväxt Motala är en viktig aktör när det gäller att driva utvecklingsarbetet framåt och att fungera som katalysator, genom att skapa verksamhet från den potential och de möjligheter som företagen och Motala har. Företagen har verkligen växlat upp tempot och under de senaste åren har vi bättre lönsamhet, tillväxt och fler nyanställningar än kommunerna i länet och riket i stort. Det är riktigt glädjande och är ett fint kvitto på att ett långsiktigt arbete ger resultat, säger Magnus Lindberg.
– Magnus har bidragit till att utöka relationerna med företagen och Motala kommun, samtidigt som nya broar har byggts mellan regionens stödsystem och kunskapsaktörer. Under flera år har Magnus drivit arbetet med att skapa hållbara industriområden och olika ekosystem av företag i samverkan. Detta långsiktiga arbete har börjat ge resultat och den första tillkommande etableringen inom ekosystemet för plast är under uppbyggnad, säger Roger Altsäter, styrelseordförande i Tillväxt Motala AB.

Tillträdande vd kommer att ta vid och fortsätta de senaste årens positiva utveckling, tillsammans med sina medarbetare.
– Fokus kommer att ligga på att fortsätta att utveckla och förfina de ansvarsområden och processer som bolaget har, men även på att bryta ny mark för att skapa hållbar tillväxt. Stadsutveckling och kompetensförsörjning kommer att stå högt på dagordningen i tät samverkan med företagen och Motala kommun, säger Roger Altsäter.

Om tjänsten

Har du hjärtat i Motala? Vill du bli en del av ett näringslivsbolag som arbetar för att skapa en företagsmiljö i toppklass? Är du en erfaren ledare med entreprenörsanda? Då kan du vara Tillväxt Motala AB:s nya vd.

Tillväxt Motala AB är näringslivsbolaget som ägs av Tillväxt Motala ekonomisk förening, som har över 350 medlemsföretag och representerar cirka 10 000 av Motalas 15 000 arbetstillfällen. Bolaget företräder medlemsföretagen och arbetar även på uppdrag av Motala kommun med besöksnäring, handel och stadsutveckling, näringslivsutveckling, etablering och platsmarknadsföring.

Rekryteringen påbörjas omgående.

Vid eventuella frågor kontakta:

Roger Altsäter, ordförande Tillväxt Motala AB
roger.altsäter@gotakanal.se
070- 865 23 02

Magnus Lindberg, vd Tillväxt Motala
magnus.lindberg@tillvaxtmotala.se
070-282 15 50

Publicerad: 25 augusti 2023
Senast uppdaterad: 14 september 2023

Hittar du inte vad du söker?