Tillväxt Motala startar investeringsnätverk

Ett nytt nätverk i Tillväxt Motalas regi ska matcha investerare med möjliga företagsetableringar och företag i utveckling med behov av finansiering. Först ut att presentera sin idé var William Holmberg på företaget Impossible Plastics.

Porträtt av Magnus Lindberg

I onsdags startade Tillväxt Motala upp ett helt nytt nätverk för lokala och regionala investerare. Ambitionen är att företag som står inför investeringar eller företag med nya affärsmöjligheter ska ges tillfälle att på ett enkelt sätt komma i kontakt med tänkbara investerare som vill bidra till företagets och Motalas framtid.  

– Äntligen känner jag spontant. Vi har diskuterat den här typen av nätverk sedan 2019 men vi har väntat på rätt tillfälle att dra igång det. Att kunna matcha drivna företagare med investerare och framför allt kompetens, det finns en enorm kraft och möjlighet i ett sådant nätverk, säger Magnus Lindberg, vd på Tillväxt Motala.

I nätverket återfinns banker, revisorer, affärsänglar och andra privata investerare som tillsammans vill bidra till lokal utveckling.

Synergieffekter en av många möjligheter

Först ut att presentera sin idé var William Holmberg på Impossible Plastics, ett av fem företag som Tillväxt Motala arbetat fram inom projektet industriell samverkan. Impossible plastics affärsidé går ut på att ta den plast som ingen annan återvinner och skapa produkter som är både bra för miljön och priseffektiva. De producerar bland annat lastpallar, komposittrall och bullerskydd.

– Just industriell samverkan är ett område där det finns stora möjligheter att jacka i både befintliga men även nya företag, förklarar Magnus.

Tanken är att företag som Impossible Plastics nu i onsdags, ska få presentera sina potentiella idéer för medlemmarna i nätverket och att det sedan följs upp med individuella möten mellan företag och intresserade aktörer.
– Det känns väldigt bra att äntligen kunna sjösätta nätverket och få möjlighet att på ännu ett sätt bidra till tillväxt och utveckling av näringslivet i Motala, säger Christina Gyberg, ekonomiansvarig Tillväxt Motala.

Hon har förhoppningar om att nätverket kommer att bli en värdefull resurs för de företag som vill etablera sig i kommunen men också för befintliga företag som på ett eller annat sätt expanderar och behöver finansiering.
– Mötet i onsdags var startskottet till att bygga upp och samordna en bank av aktörer med viljan och förutsättningar att kunna driva Motala framåt, säger hon.

Vill du veta mer?

Vill ni veta mer om, ingå i vårt nya nätverk eller har en idé som ni vill pitcha kontakta:

Christina Gyberg: christina.gyberg@tillvaxtmotala.se
Magnus Lindberg: magnus.lindberg@tillvaxtmotala.se

Publicerad: 03 februari 2022
Senast uppdaterad: 09 februari 2022

Hittar du inte vad du söker?